19.05.2024 – 23.06.2024 duo tentoonstelling Wido Blokland, Marian Bijlenga. Vernissage zondag 19 mei van 15 - 17.30 uur Visit

De manier waarop hij zijn naam schrijft – herman de vries – vertelt veel over zijn manier van werken en denken. De vries vermijdt het gebruik van hoofdletters: hij vindt dat er geen hiërarchie bestaat tussen de dingen.

Lilian Cooper NL/GB (born Paris 1965, France) is an artist working with drawing. Her work focuses on nature and climate change. The fragility of the eco-system is central to her practice.


Sjoerd Buisman (1948) onderzoekt sinds de jaren zestig natuurlijke groeiprocessen en maakt die op verschillende manieren zichtbaar in zijn werk. Aanvankelijk meer passief registrerend, later actief ingrijpend, gebruikt hij de natuur als inspiratiebron en materiaal.

Stefan Cools (Sittard 1981) is een botanist en beeldend kunstenaar die opereert op het snijvlak tussen kunst, natuur en wetenschap. Cools is al jaren bezig met een artistiek onderzoek genaamd ‘Lepidoptarium’, met als hoofdonderwerp: vlinders. Gekoppeld aan dit onderzoek ontwikkelt hij kunstwerken, installaties en community art projecten die zijn verwondering over de natuur op het publiek overbrengen.

De natuur is een belangrijk thema in het veelzijdige oeuvre van Warffemius (Den Haag 1956). In veel van zijn werken zien we verwijzingen naar planten en bomen. Vaak is de abstractie ver doorgevoerd met als resultaat eenvoudig gestileerde bomen en stammen met enkele takken, soms met een blad eraan. Teruggebracht tot hun essentie. 

krantenartikel Hendrik van Leeuwen Den Haag Centraal

Van harte welkom
U bent van harte welkom. De galerie is geopend van donderdag t/m zaterdag van 12 - 17 uur en iedere zondag van 13 - 17 uur.