10.10.2021 – 07.11.2021 Pat Andrea solo tentoonstelling, recente schilderijen en tekeningen. Museum More (Gorssel) toont van 10 oktober t/m 23 januari 2022 een retrospectief. Visit

Joncquil

Joncquil (1973) studeerde in 1998 af aan de Academie St. Joost in Breda in de richting Schilderen/Monumentaal. Joncquil staat bekend als schilder van figuratief en fantasierijk werk. Hij is een veelzijdig kunstenaar, die niet alleen schildert, tekent en fotografeert, maar ook sculpturen, installaties en videowerken maakt. Het overkoepelende thema is het verstrijken en stilstaan van de tijd. De invloed die tijd heeft op de verandering van de context van onze ideeën, interpretatie en betekenis van beelden en de omgeving waar wij ons in bevinden. 

Joncquils schilderijen verbeelden een vacuum in de tijd. Ze verwijzen enerzijds naar het werk van oude meesters, anderzijds naar gebeurtenissen in het nu. Tegelijkertijd roepen ze zowel associaties op met de schilderijen van bijv Velazquez als met berucht foto’s uit de Abu Ghraib- gevangenis. Toch zijn zijn doeken niet beladen. Hij heeft een subtiel gevoel voor humor en weet met slapstickachtige beeldgrappen voldoende te relativeren.
Micha Andriessen, kunstrecensent

Werk in collecties van onder andere

Teylers Museum Haarlem
Museum Voorlinden Wassenaar
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Heden, Kunst van Nu
CBK Dordrecht
Akzo Nobel Art Foundation
Achmea Kunstcollectie
div particuliere collecties binnen- en buitenland

Joncquil, A wish in the middle 2018, Kunsthaus Potsdam, foto Bernd Hiepe
muurschildering Joncquil 2019, 25 jaar Galerie Ramakers
solo Joncquil Galerie Ramakers

Joncquil, The Man with two vases. 2018