30.06.2024 – 21.07.2024 boek presentatie Babs Haenen + trio tentoonstelling Babs Haenen, Ien Lucas, Hieke Luik. Vernissage 30 juni 15 - 17.30 uur. openingswoord Benno Tempel. Visit

Mat van der Heijden

Tekst en beeld lopen als een rode draad door het werk van Mat van der Heijden (1964). Hij combineert herkenbare figuren met geometrische patronen en plakt schijnbaar lukraak zijn letters en woorden op zijn tekeningen en schilderijen. Blijf je wat langer in zijn beeldtaal hangen, dan ontwaar je de eigenzinnige wijze waarop hij de wereld om zich heen in lagen ontrafelt en met zeer uiteenlopende materialen vertaald. Eenmaal uitgedaagd versmelten de lagen, imponeert het niet alledaagse materiaalgebruik en groeit zijn taalgebruik naar poëtische bespiegelingen.

Het werken in series weerhoudt de kunstenaar er niet van zich steeds opnieuw te laten uitdagen door beeld- en materiaalexperimenten, waardoor zijn werk blijft verrassen. Zijn blik op de wereld wordt ook in zijn ̈Bits” wekelijks in een korte blog beschreven. Maandelijks publiceert het kunst- en cultuurblad “Zuiderlucht” sinds ruim drie jaar een Bits in haar blad.

Werk in collecties van onder andere

Centraal Museum Utrecht
Museum Voorlinden Wassenaar
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Ministerie van Binnenlandse Zaken
ABN Amro Kunststichting
Technische Universiteit Delft
Achmea Kunstcollectie
OCE van der Grinten
Art Bank Den Haag
kunstuitleen Bonnefanten Museum
Particuliere collecties binnen-en buitenland

muurschildering 25 jaar Galerie Ramakers 2019
tentoonstelling Galerie Ramakers 2014