30.06.2024 – 21.07.2024 boek presentatie Babs Haenen + trio tentoonstelling Babs Haenen, Ien Lucas, Hieke Luik. Vernissage 30 juni 15 - 17.30 uur. openingswoord Benno Tempel. Visit

Michel Hoogervorst

Hoe kan iets kloppen en tegelijkertijd niet kloppen? Deze vraag lijkt ook van toepassing op het werk van Michel Hoogervorst. Het is georganiseerd én organisch; planmatig én plantaardig; strak én los; stilstaand én bewegelijk; luchtig én streng; tekening én teken. Gaat het over leven en dood? Gaat het over overleven? Wat betekenen de veel in zijn werk voorkomende bloemen? Is de bloem op dít doek afgesneden met het mes van het andere doek?

Een relatie met Sassenheim in de bollenstreek ligt voor de hand, het is de plaats waar Hoogervorst (1961) geboren en getogen is. Hier staat ook de Sikkens- Lakfabriek. Bloemen én verf, hoe kloppend wil je het hebben.Hoogervorst schildert geen bollenvelden of bloemstukken, maar enkele bloemen. Ook de bol waar die bloem uitkwam, het mes waarmee hij afgesneden werd en het penseel waarmee hij geschilderd is, behoren tot de tekens van zijn beeldtaal.

Fragment uit de tekst 'Come in stranger' geschreven door Gijsbert Dijker gepubliceerd in het boek 'Guess things happen that way' (2017)

Werk in collecties van onder andere

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Caldic Collectie
AkzoNobel Art Foundation
DELA kunstcollectie
Eneco
Aegon
LUMC
Stadscollectie Kunstmuseum Den Haag
privécollecties

jubileumtentoonstelling 25 jaar Galerie Ramakers wandschildering Michel Hoogervorst 2019