30.06.2024 – 21.07.2024 boek presentatie Babs Haenen + trio tentoonstelling Babs Haenen, Ien Lucas, Hieke Luik. Vernissage 30 juni 15 - 17.30 uur. openingswoord Benno Tempel. Visit

D.D. Trans (BE)

De Belgische kunstenaar D.D. Trans (1963) hoort tot de generatie kunstenaars zoals Honoré d’0, Wim Delvoye, Michel François en Ann Veronica Janssens. Hij debuteerde met een groepstentoonstelling die in 1990 in CC Gildhof in Tielt en werd samengesteld door Dirk Snauwaert. Al gauw werd hij opgepikt door de toonaangevende Richard Foncke Gallery in Gent. In 2005 gaf hij echter de brui aan zijn kunstenaarschap om in 2014 zijn come- back voor te bereiden.

Het werk van D.D. Trans (Frank Tuytschaever, beperkte middelen of ingrepen legt hij gevatte verbanden en weet hij steevast een glimlach op te wekken.

Huis-tuin-en-keukenmateriaal wordt door D.D. Trans uit zijn dagelijkse context gelicht. Hoe minimaal de ingrepen ook ogen, het effect is groots. Een moment van kortsluiting wijst ons op het ingenieuze maar ingesleten design van alledag. Voorwerpen die wij achteloos voor lief zijn gaan nemen, tonen zich in het werk van D.D. Trans van een andere, onverwachte kant. Met een knipoog zet hij zo onze blik voor de directe omgeving op scherp.

Werk in collecties van onder andere

Museum Voorlinden Wassenaar
M hka Antwerpen
Collezione La Gaia Busca Italie
particuliere collecties binnen- en buitenland

Geukens de Vil Knokke 2020
Galerie van Caelenberg Belgie 2020