19.05.2024 – 23.06.2024 duo tentoonstelling Wido Blokland, Marian Bijlenga. Vernissage zondag 19 mei van 15 - 17.30 uur Visit

Michael Jacklin

Michael Jacklin (1956) is een van de zeldzame fundamenteel werkende beeldhouwers van zijn generatie. Hij richt zich zowel op de specifieke eigenschappen van het materiaal als op de sculpturale principes als massa, ritme en zwaartekracht. Sinds 1984 werkt hij uitsluitend met ijzer.

Zijn voorkeur voor dit materiaal komt voort uit zijn fascinatie voor ijzerconstructies in bruggen en architectuur. De laatste jaren is het meeste werk gemaakt van stafijzer. Met basisvormen als vierkant en cirkel, kubus en bol bouwt hij een beeld op. Er ontstaat een subtiel spel van lijnen en intervallen als je er omheen beweegt.

Jacklin exposeert vanaf 1985 sinds 1995 regelmatig bij Slewe Gallery. In 2019 was zijn werk opgenomen in de tentoonstelling Negative Space in ZKM in Karlsruhe en in 2017 waren enkele van zijn grote monumentale werken te zien op Art Zuid, een tweejaarlijkse buiten-beeldenroute in Amsterdam, samengesteld door Rudi Fuchs. In 2002 had hij een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam en in 2000 bij de Kunstvereniging Diepenheim. Zijn werken zijn opgenomen in verschillende openbare collecties, zoals het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Voorlinden, Wassenaar, ABN AMRO Art Collection en AkzoNobel Art Foundation, evenals in vele particuliere collecties. Ook heeft hij diverse openbare opdrachten uitgevoerd in Rotterdam, Amstelveen en Gemeente Haarlemmermeer. Jacklin woont en werkt in Amsterdam.

werk in collectie van onder andere

Stedelijk Museum Amsterdam
Akzo Nobel Art Foundation
UMC UtrechtBouwfonds
Museum Voorlinden, Wassenaar
BPD Kunstcollectie
ABN AMRO Art Collection
particuliere collecties, binnen- en buitenland