19.05.2024 – 23.06.2024 duo tentoonstelling Wido Blokland, Marian Bijlenga. Vernissage zondag 19 mei van 15 - 17.30 uur Visit

Guido Geelen

Guido Geelen (Thorn, 1961) woont en werkt in Tilburg. Hij volgde de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en woont en werkt al jaren in deze stad. Geelen is intussen uitgegroeid tot een erkend en gewaardeerd kunstenaar. Monumentale werken van zijn hand zijn bijvoorbeeld te zien in de ontvangsthal van het hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg en op Schiphol. Zijn werk is aangekocht door gerenommeerde musea als Museum Kröller-Müller in Otterlo, De Pont in Tilburg en het Stedelijk Museum in Amsterdam. 

In 2000 ontving Guido Geelen de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst. Hij kreeg de prijs onder andere voor "de onorthodoxe wijze waarop hij de toepassing van het materiaal klei een vernieuwende impuls heeft gegeven". De jury schreef verder: "De keramische sculpturen van Geelen bewegen zich tussen het industriële en het ambachtelijke, tussen respect voor en verachting van het materiaal klei, tussen chaos en structuur, tussen het hogere en het alledaagse, misschien zelfs tussen kunst en kitsch; kortom ze zijn een spel van uitersten die niet onder één noemer te vangen zijn".

Werk in collecties van onder andere

Kröller-Müller Museum Otterlo
Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
Museum De Pont Tilburg
Stedelijk Museum Amsterdam
Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam
LAM Lisse
LUMC Leiden
Ministerie van Buitenlandse Zaken

Museum Beelden aan Zee
tentoonstelling LUSTER-'Clay in sculpture today' 2016-foto GJ. van Rooij.