05.10.2022 – 09.10.2022 Art The Hague 2022 Bob Bonies, Marian Bijlenga, Ien Lucas, Cor van Dijk, Yumiko Yoneda, Michel Hoogervorst Visit
een schilderij van Bonies is niet meer dan vlak en kleur, onderling geordend op basis van een systematische structuur.
J. Bremer

Bob Bonies (1937) kan worden gezien als een opvolger van De Stijl-beweging. In zijn werk concentreert hij zich op de vraag hoever je kunt gaan met beperken en reduceren zonder dat dit ten koste gaat van de spanning in het beeld. Bonies beperkt zich tot beeldtaal en in kleurkeuze: hij gebruikt uitsluitend de primaire kleuren plus groen en wit.

Cor van Dijk denkt en kijkt als een architect die geen architectuur maakt. En daarmee zo vrij als een kunstenaar is.
verzamelaar Ron Klein Breteler

De stalen sculpturen van Cor van Dijk (1952 Pernis) zijn strak en geometrisch van vorm. Het materiaal staal is vanuit de ontwerpfase onlosmakelijk verbonden met de realisatie van het werk.Van Dijks sculpturen zijn opgebouwd uit losse, precies passende delen van massief staal. Deze delen worden gesneden uit platen staal die variëren in dikte afhankelijk van het te realiseren concept. Door de diktemaat van de staalplaat als een maat in de sculptuur te gebruiken blijft de walshuid, al op het staal aanwezig, intact.

Van harte welkom
31 oktober t/m 13 december 2020. De galerie is geopend op donderdag t/m zaterdag van 12 - 17 uur en iedere zondag 13 - 17 uur.