04.09.2022 – 02.10.2022 Face swap Ton of Holland - Saints and martyrs of this era, vernissage 4 september 2022 van 15 - 17.30 uur Visit

Yumiko Yoneda ( Matsue, 1965) maakt beelden (sculpturen) en installaties. Haar werk heeft een herkenbare vorm. Ze zijn rond, wit of grijs, verstild en hebben een organisch volume dat van binnenuit gespannen lijkt te zijn. Het volume is het bepalende element van haar sculptuur. Yoneda creëert de vorm die voor haar waardevol is. De vormen die zij waardevol vindt zijn levendig, menselijk, organisch.

Reinoud Oudshoorn (1953) gebruikt perspectief, afkomstig uit de illusionaire taal van de schilderkunst en gebruikt die in zijn beelden. Op die manier wil hij een brug slaan tussen de ruimtelijke illusie van het platte vlak en de concrete realiteit van het driedimensionale beeld. Oudshoorn’s beelden ontstaan vanuit het staren en kijken naar een wit vlak, dat geleidelijk in een ruimte verandert. Daaruit komen tekeningen voort.

De sculpturen, tekeningen en collages van Hieke Luik (1958) laten een wereld zien die ze door haar handen laat gaan. Het is haar manier om greep te krijgen op het verloop van het bestaan. Het begint ergens en houdt weer op, maar er gaat ook iets aan vooraf en er komt iets na.

Van harte welkom
tijdens de kunstrai is de galerie enkel op afspraak geopend.