News

vanaf 31 oktober Bob Bonies en Cor van Dijk

31 oktober t/m 13 december 2020

Bob Bonies 
Cor van Dijk

schilderijen, beelden

openstellings weekend
zaterdag 31 oktober 13 - 17.30 uur
zondag 1  november 13 - 17.30 uur
in   aanwezigheid  van  de   kunstenaars 

Het werk van Bob Bonies (1937) voegt zich in de opvattingen van de Russische constructivisten, Bauhaus en de Stijl. De essentie in het werk van Bonies is een evenwichtige en strikte ordening van concrete beeldende elementen: vorm (geometrische vormen), maat en kleur (primaire kleuren + groen en wit). Bonies is in Nederland een van de pioniers van een nieuwe, rationeel denkende, generatie kunstenaars die zich rond 1960, na de expressionistische periode van Cobra, manifesteerde.

De stalen sculpturen van Cor van Dijk (1952) zijn strak en geometrisch van vorm. Van Dijks sculpturen zijn opgebouwd uit losse, precies passende delen van massief staal. Deze delen worden gesneden uit platen staal die variëren in dikte afhankelijk van het te realiseren concept. Door de diktemaat van de staalplaat als een maat in de sculptuur te gebruiken blijft de walshuid intact.

 in verband met de COVID maatregelen (maximaal 15 personen 1,5 meter) organiseert de galerie ditmaal een openstellings weekend (geen opening). U bent van harte welkom te komen kijken. Bob, Cor en ik zien uit naar uw komst. Uiteraard bent u na dat weekend, iedere donderdag t/m zondag en op afspraak, ook welkom.


-- 

vanaf 21 november a.s. Sjoerd Buisman - contrapunt

vanaf 21 november a.s.


Kunstvereniging Diepenheim kondigt met trots de nieuwe tentoonstelling in het hoofdgebouw aan: “Contrapunt” van Sjoerd Buisman. Buisman is een van de eerste kunstenaars die dertig jaar geleden, bij de toen recent opgerichte Kunstvereniging, exposeerde. Deze solotentoonstelling biedt een hernieuwde kennismaking met het werk van Buisman en verwijst tevens naar het dertigjarige jubileum van de Kunstvereniging. De curator van de tentoonstelling is Cees de Boer.

--

pop-up gallery met Joncquil, Eelco Brand, Warffemius, Michel Hoogervorst - Haagse School X Haagse Nieuwe

Haagse School X Haagse Nieuwe t/m 20 september Museum Jan Cunen

 29 juli t/m 20 september 2020 – pop-up galerie ramakers

Galerie Ramakers presenteert in de pop-up gallery in het museum een selectie werken

van kunstenaars die zich bezighouden met het landschap en de natuur. Een fascinerende aanvulling bij de tentoonstelling die Jan Cunen nu laat zien.

Er zal werk getoond worden van Joncquil, Eelco Brand, Warffemius en Michel Hoogervorst.

Joncquil zijn schilderijen roepen sprookjesachtige nachtelijke taferelen op, een bos waarin allerlei dieren en een bosfiguur tot leven komen . Vaak heeft zijn werk iets verontrustends. De doeken in diverse formaten zijn geschilderd in donkere tinten.  Hij ‘schildert’ het zwart weg waardoor de lichtend gele ondergrond aan het oppervlak komt. 

Eelco Brand laat een tweetal digitale animaties zien. De animaties die Brand construeert komen virtueel en met de hand gemaakt op de computer tot stand. Ook Brand is in staat om een dromerig of betoverend boslandschap te maken welke haast hallucinerend is en waar je als toeschouwer even in verdwijnt. Maar ook een enkel aardbeitje in een struik-gewas,dat als een rode zachte lampion haast heel langzaam licht geeft en dan weer dooft, alsof het ademt, heeft iets magisch.

Warffemius laat in deze kleine maar verfijnde tentoonstelling een stoer cortenstalen beeld zien. Warffemius zoomt juist in op botanische details, waarin hij kijkt naar elementaire groeiprincipes. 

Michel Hoogervorst toont een groot schilderij. Zijn doeken stralen een aangename rust uit. Zo’n schilderij is vaak in kleinere en grotere porties verdeeld, soms zijn dat rechthoeken of gevarieerde banen, waar heel verfijnd een ontkiemend bloembolletje in geplaatst wordt. Heel subtiel. Michel zoomt ook in, kijkt met verwondering naar planten en alledaagse voorwerpen. 

meer info
www.museumjancunen.nl


-- 

POSTPONED!!!! Drawing Now Art Fair Paris - Frank Halmans, Warffemius, Pat Andrea

Drawing Now Art Fair Paris wordt uitgesteld.

Nieuwe datum:


28 mei t/m 1 juni 2020Drawing Now Art Fair Parijs


Frank Halmans
Warffemius
Pat AndreaLocatie:
Le Carreau du Temple 
4, Rue Eugène Spuller
75003 Paris


met dank voor de bijdrage
van het Mondriaanfonds

--

 

Chapter 3HREE met o.a. OSSIP in de White Cube

De 3e tentoonstelling van Het HEM in Zaandam heet Chapter3HREE en is gecureerd door Maarten Spruyt en Rieke Vos.

Een groot deel van de tentoonstelling vindt plaats in de kelder van Het HEM, waar zich een 200 meter lange tunnel bevindt, ooit bedoeld als schietbaan om kogels te testen die in de fabriek erboven werden ontwikkeld. Bezoekers treden deze ruimte 1 voor 1, onderbroken door een interval van enkele minuten. 

In de selectie van kunstwerken schemert een eeuwenoud artistiek thema door: het menselijke verlangen dichterbij de natuur te komen, door haar te beteugelen of zelfs te vernielen.

In de schietbaan zijn o.a. werken te zien van Maria Roosen, David Claerbout, Desiree Dolron, Elspeth Diederix, Juul Kraijer.

In de White Cube op de begane grond heeft Maarten Spruyt een prachtige intieme installatie gemaakt van Ossip zijn assemblages.
Werken van 1998 t/m nu zijn te bewonderen. HEt is een kleine kamer van niet groter dan 4 x 4 meter, waar je je in alle rust in Ossip zijn wereld kan verdiepen. Tevens is de film van Anduo Lucia 'van vader op zoon' te zien.

Voor degenen die Het HEM nog niet bezocht hebben, een prachtige industriele plek in Zaandam, absoluut de moeite waard om een middagje te vertoeven. Er is ook een leuke eetgelegenheid etc.

Het HEM
open van donderdag t/m zondag van 12 - 00.00 uur
meer info
www.hethem.nl
 

Art Rotterdam Reinoud Oudshoorn, Ossip, D.D. Trans, Michael Johansson, Hiroshi Nomura

5 februari t/m 9 februari 2020

Art Rotterdam

 Stand 71

 
Michael Johansson
Hiroshi Nomura
Ossip
Reinoud Oudshoorn
D.D. Trans

 

locatie Art Rotterdam
Van Nellefabriek
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

 

0peningstijden

woensdag 5 februari (opening, besloten)
donderdag 6 februari 11 - 19 uur
vrijdag 7 februari 11 - 19 uur
zaterdag 8 februari 11 - 19 uur
zondag 9 februari 11 - 19 uur

 

 

Art on Paper 2019 - 26 /tm 29 September


Art on Paper Amsterdamstand 18

Frank Halmans
Warffemius
Pat Andrea


Op Art on Paper Amsterdam concentreren 35 geselecteerde galerieën uit heel Nederland zich op werk op papier van hun kunstenaars. De beurs vindt plaats in de industrieel-monumentale Zuiveringshal op het Westergasfabriekterrein.

Werk op papier, of het nu potlood, houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache of collage is, toont de kunstenaar in het meest spontane en artistiek vrije moment. De directheid die verbonden is met dit medium brengt kunstenaar en kijker zeer dicht bij elkaar. In hun intimiteit en kwetsbaarheid gedijen werken op papier goed bij de exclusieve aandacht die ze krijgen op deze gespecialiseerde kunstbeurs. Kunst op papier heeft niet alleen artistiek gezien een bijzonder karakter, maar is vaak wat formaat en prijs betreft toegankelijk en aantrekkelijk. Beginnende kunstliefhebbers zullen hier wellicht één van hun eerste kunstaankopen doen.

Donderdag 26 september 17.00-21:00 (Opening)

Vrijdag 27 september 11.00-19.00 uur

Zaterdag 28 september 11.00-19.00 uur

Zondag 29 september 11.00-19.00 uur


Lokatie: 

Zuiveringshal – Westergasfabriek

Pazzanistraat 37

1014 DB Amsterdam

-- 

5 t/m 7 juli 2019

5 t/m 7 juli 2019


The Hague Contemporary Art WeekendDiverse culturele plekken in Den Haag openen hun deuren
en hebben speciale events. Zie onderstaande link voor
uitgebreide info

http://www.weekend.thehaguecontemporary.nl


--

 

Jan van Munster - In Motion 1970 - 2020


t/m 13 oktober a.s.

Kunstenaar Jan van Munster uit Oost-Souburg viert zijn tachtigste verjaardag met een tentoonstelling in het Kröller-Müller Museum. In de tentoonstelling In motion 1970-2020 zijn werken van Van Munster te zien van de afgelopen vijftig jaar.

De IJstafels (1986-1987) werden in 1989 aangekocht door het Kröller-Müller Museum en zijn na lange tijd weer te zien. Met zo’n 15 andere werken uit het bezit van Jan van Munster, geeft de tentoonstelling een gevarieerd beeld van zijn oeuvre. 

--

 

Art Rotterdam - Guido Geelen, D.D. Trans, Michael Johansson, Sjoerd Buisman, Willy de Sauter

7 t/m 10 februari 2019

ART ROTTERDAM

stand 66 main section

Galerie Ramakers toont werk van

D.D. Trans (BE)
Guido Geelen (NL)
Sjoerd Buisman (NL)
Willy de Sauter (BE)
Michael Johansson (SE)
 

Premiere op Art Rotterdam!

Voor het eerst zal er een kleine presentatie van de Belgische kunstenaar
D.D. Trans te zien zijn.

Het werk van DD Trans (Ruiselede,1963) gaat over transformatie: alledaagse, vaak huishoudelijke objecten worden uit hun kader gehaald en na subtiele wijzigingen omgezet in kunstwerken: geraffineerd, speels en niet-monumentaal verandert hij voorwerpen in een minder vrijblijvende staat. Meestal betreft het minimalistische veranderingen. Een rubberen deurbeschermer in het midden van een lege galerie wordt een struikelblok, metalen vishaken vormen samen een hart, of een hoedenstandaard dat gemaakt is van kleerhangers. De kunstenaar vindt zijn inspiratie in de dagelijkse objecten.  Zijn vocabulaire bestaat uit keukenpapier, schrobborstels en rakels. Hij breek niet radicaal met zijn verleden, maar gaat verder waar hij gebleven was. Sommige ideeën komen na jaren weer terug, maar zijn dan meer in detail uitgewerkt.


--
 

PAN Amsterdam - 18 november t/m 25 november 2018

18 november t/m 25 november 2018

PAN Amsterdam

stand 107

galerie ramakers toont werk van o.a.

Guido Geelen
Cor van Dijk
Reinoud Oudshoorn
Ton van Kints
Willy de Sauter
Sjoerd Buisman
Ossip
Warffemius
Jan van Munster 


Openingstijden PAN
Rai gebouw Hal 8
18 en 24 november 12 - 19 uur
19, 20, 21 en 23 november 12 - 21 uur
22 en 25 november 12 - 18 uur

Sequence - Klaus Baumgärtner t/m 3 februari 2019

15 september t/m 3 februari 2019
intiem overzicht fotografie 
Klaus Baumgärtner

Fotomuseum Den Haag


Beeldend kunstenaar Klaus Baumgärtner (1948-2013) werd gefascineerd door "dingen". Een trap, een putdeksel, een kop koffie. Hij arrangeerde niets, maar fotografeerde voorwerpen en verschijnselen zoals hij ze aantrof. Zo liet hij de schoonheid en de betekenis van "het ding" in zijn eigen, vertrouwde omgeving tot zijn recht komen.

De tentoonstelling Sequence vormt een intiem overzicht van zijn poëtische foto-oeuvre, dat nagenoeg onbekend is. Geboren in Duitsland en opgeleid in Zwitserland, vestigde Baumgärtner zich in 1984 in Den Haag om als docent aan de slag te gaan aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Decennialang was hij een inspirerende en invloedrijke leraar die studenten veel te bieden had vanwege zijn veelzijdige talent; zo was hij niet alleen fotograaf, maar ook beeldhouwer, collagemaker en grafisch ontwerper.

Eenvoud, verstilling, licht en schaduw zijn terugkerende elementen in Baumgärtners werk. Onopgemerkte voorwerpen worden losgemaakt van hun functie en betekenis, en kijgen hierdoor een andere dimensie die de verbeelding vrij spel geeft. 

Tevens is er een prachtig boek verschenen met tekst van Hans Locher en een overzicht van Klaus zijn foto's. Binnenkort verkrijgbaar.

 

Art The Hague 26 t/m 30 september 2018

26 t/m 30 september
Art The Hague

Fokkerterminal Den Haag


met o.a. werk van

Marian Bijlenga
Ton van Kints
Michel Hoogervorst
Joncquil
Geert Baas 
Warffemius
Ossip
Ien Lucas

-- 

Fijne Zomer !

na 16 augustus is de galerie op afspraak te bezoeken


vanaf 2 september opent Galerie Ramakers het nieuwe seizoen
met een duo tentoonstelling

Ton van Kints
1+1
recent werk

en 

Joncquil
is wordt was
sculptuur en schilderijen

Schrijf vast in uw agenda: 2 september vanaf 15 uur vernissage


--

KINO abend mit Max Fouchy (Fr) en Joncquil

Save the date!!! 7 july! KINO abend at Nest und Zaal3.

The Hague Contemporary Weekend 2018
THE PROGRAMME FOR THE OUTDOOR KINO ON SATURDAY 7 JULY IS ONLINE!! ?

Nest and Zaal 3 will build an outdoor cinema, transforming De Constant Rebecqueplein into a real Deutsches Kino, where a selection of video artworks will be shown. The program will consist of video works supplied by the participants of The Hague Contemporary Weekend. Come enjoy the art, food, drinks, and chats with each other and the artists!

No need to rsvp or buy a ticket! Join us from 19.00 hrs!

Organized by En Suite. A collaboration and artist in residence of Nest and Zaal 3.

Participating institutions:
Royal Academy of Art, The Hague, Gemeentemuseum Den Haag/GEM, 1646, billytown, Nest, Parts Project, Stroom Den Haag, West, Dürst Britt & Mayhew, Galerie Maurits van de Laar, Galerie Ramakers, Heden Kunst van Nu, twelve twelve gallery, Page Not Found, Bronco.

--

The Hague Contemporary Weekend 2018 - 6 t/m 8 juli 2018

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juli staat Den Haag in het teken van hedendaagse kunst! Drie dagen lang zullen twintig musea, galeries, presentatie-instellingen en kunstenaarsinitiatieven hun deuren openen en een uitgebreid programma van openingen, performances, artist talks, rondleidingen en andere events aanbieden. Het volledige programma is nu online te vinden op de website van The Hague Contemporary.

Op vrijdag vindt tussen 13:00 en 15:00 uur de Press preview plaats, met o.a. een rondleiding door de Graduation Show van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, en een sneak peek van tentoonstellingen die die avond openen bij GEM, Dürst Britt & Mayhew, twelve twelve en Galerie Ramakers. Om 16:00 – 17:00 uur vindt de opening van het Graduation Festival en het startschot van het The Hague Contemporary Weekend 2018 plaats bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. 


--

4 t/m 8 april : KunstRAI, stand 31

4 t/m 8 april 2018

Met o.a.

Geert Baas
Michel Hoogervorst
Joncquil
Ien Lucas
Reinoud Oudshoorn
Ossip
Warffemius

Openingstijden beurs:
woensdag 4 april: 18 – 22 uur (opening)
donderdag 5 april: 12 – 21 uur
vrijdag 6 april: 12 – 21 uur
zaterdag 7 april: 11 – 18 uur
zondag 8 april: 11 – 18 uur

Kijk voor meer informatie op www.kunstrai.nl

Indien u graag een entreekaart wenst te ontvangen, mail dan svp even naar info@galerieramakers.nl 

--

Met o.a.
Geert Baas
Michel Hoogervorst
Joncquil
Ien Lucas
Reinoud Oudshoorn
Ossip
WarffemiusOpeningstijden beurs:
woensdag 4 april: 18 – 22 uur (opening)
donderdag 5 april: 12 – 21 uur
vrijdag 6 april: 12 – 21 uur
zaterdag 7 april: 11 – 18 uur
zondag 8 april: 11 – 18 uur 

Kijk voor meer informatie op www.kunstrai.nl

Met o.a.

Geert Baas

Michel Hoogervorst

Joncquil

Ien Lucas

Reinoud Oudshoorn

Ossip

Warffemius

 

 

Openingstijden beurs:

woensdag 4 april: 18 – 22 uur (opening)

donderdag 5 april: 12 – 21 uur

vrijdag 6 april: 12 – 21 uur

zaterdag 7 april: 11 – 18 uur

zondag 8 april: 11 – 18 uur

 

Kijk voor meer informatie op www.kunstrai.nl

Met o.a.

Geert Baas

Michel Hoogervorst

Joncquil

Ien Lucas

Reinoud Oudshoorn

Ossip

Warffemius

 

 

Openingstijden beurs:

woensdag 4 april: 18 – 22 uur (opening)

donderdag 5 april: 12 – 21 uur

vrijdag 6 april: 12 – 21 uur

zaterdag 7 april: 11 – 18 uur

zondag 8 april: 11 – 18 uur

 

Kijk voor meer informatie op www.kunstrai.nl

 


Drawing Now Paris - Pat Andrea en Warffemius

Verheugd u te kunnen melden dat Galerie Ramakers
deelneemt aan Drawing Now Paris

21 maart t/m 25 maart 2018

Pat Andrea
Warffemius

Mocht u een entreeticket willen, laat het weten,
er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar

--

Art Rotterdam stand 64

8 t/m 11 februari 2018

Art Rotterdam

stand 64

met

Julie Cockburn (GB)
Frank Halmans
Michael Johansson
(SE)
Ton van Kints
Jan van Munster
Willy de Sauter
(BE)

--

verlengd t/m 11 februari 2018 Michael Johansson in Museum Voorlinden

8 oktober t/m 11 februari 2018


T/m 11 februari 2018 toont museum Voorlinden het werk van de Zweedse verzamelkunstenaar Michael Johansson (1975). De werkwijze van Johansson is er één van verzamelen, ordenen, stapelen en puzzelen. De alledaagse objecten die hij bij elkaar brengt geeft hij een nieuwe vorm en context in zijn sculpturen en installaties. Het museum zal naast een aantal bestaande werken ook een 40 vierkante meter groot, site-specific werk tonen, speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling. Hiervoor is team Voorlinden in de huid van Johansson gekropen en heeft allerlei voorwerpen verzameld, waar Johansson een nieuw, wandvullend werk van zal maken. Naast werk in de kabinetten, wordt de bezoeker op onverwachte plekken in en rond het museum verrast door de kunstenaar.

Meer info vindt u op www.voorlinden.nl


Museum Voorlinden is dagelijks geopend van 11 - 17 uur

Voorlinden museum & gardens
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

--

 
19 t/m 26 november PAN Amsterdam

Galerie Ramakers is dit jaar weer aanwezig op PAN Amsterdam, waar werk wordt getoond van o.a.

Frank Halmans
Michel Hoogervorst
Ton van Kints
Ien Lucas
Ossip
Reinoud Oudshoorn
Willy de Sauter
Warffemius


openingstijden PAN
19 en 25 november 12 - 19 uur
20, 21, 22 en 24 november 12 - 21 uur
23 en 26 november 12 - 18 uur

adres
RAI, hal 8
Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam
kijk voor meer informatie op www.pan.nl


--

Art the Hague - 4 t/m 8 oktober

met o.a.

Pat Andrea
Geert Baas
Marian Bijlenga
Joncquil
Hieke Luik
Warffemius


Elk jaar besteedt Art The Hague aandacht aan een Nederlandse kunstenaar met een speciale staat van dienst. Na herman de vries, Jeroen Henneman,  Auke de Vries is dit jaar de keuze gevallen op Pat Andrea. Pat Andrea is een figuratief schilder. Hij voelt zich in de moderne traditie staan van Hopper, Balthus en Hockney. Deze van oorsprong Haagse kunstenaar studeerde in 1969 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en woont en werkt in Parijs en Buenos Aires.

Tijdens Art The Hague zal Galerie Ramakers een speciale presentatie van zijn tekeningen en schilderijen verzorgen. Recent werk van Pat Andrea zal ook de basis vormen van het campagnebeeld van Art The Hague.

www.artthehague.nl

--

t/m 12 november Guido Geelen - Colouring

Kasteel Wijlre 

 t/m 12 november 2017


Guido Geelen is een beeldhouwer die sinds de jaren ‘80 een nieuw elan aan de Nederlandse keramiek geeft. Jo en Marlies Eijck, grondleggers van de buitenplaats, kochten in 1988 de eerste bokaal van Geelen. Dit werk in rode gebakken klei ­­vormde het startpunt voor een serie van tot op heden twintig bokalen, die in deze tentoonstelling voor het eerst bij elkaar worden gepresenteerd. De bokalen zijn telkens met dezelfde mal uitgevoerd. Hoewel ieder sculptuur net iets van de andere verschilt, door het handmatig inleggen en kneden van de strengen klei, onderscheiden ze zich vooral in de behandeling van de glazuren.

De hedendaagse werkwijze van Guido Geelen is zichtbaar in het artistieke onderzoek naar tegenpolen als ambachtelijk en industrieel, natuur en cultuur, chaos en orde, figuratie en abstractie en overdaad en soberheid.

Guido Geelen onderzoekt in deze reeks werken hoe verschillende glazuren het sculptuur transformeren. Als een systematicus tast hij de mogelijkheden af en experimenteert hij met de pigmenten van de glazuren die rood, geel, blauw of de mengkleuren oranje, groen of paars zijn.

Dit onderzoek naar kleurgeving vindt ook plaats in de monumentale installatie die buiten in het bos van de buitenplaats te zien is.

Openingstijden Kasteel Wijlre
donderdag t/m zondag van 11 - 17 uur

bezoekadres Kerkpad Wijlre 

-- 

12 t/m 17 juni - Volta 13 Basel


neemt Galerie Ramakers deel aan de 13e editie van Volta in de Markthalle in Basel met werk van Michael Johansson en Willy De Sauter. De beurs valt samen met de Biennale van Venetië, documenta 13 in Kassel en Skulptur Projekte 2017 in Münster.

Galerie Ramakers is te vinden in stand D01. 

Tijdens de beurs is de tentoonstelling Guess Things Happen That Way van Michel Hoogervorst in de galerie gewoon te bezoeken. 

--
 

t/m 3 september 2017 - Willy de Sauter

Tot en met 3 september is er ook een prachtige tentoonstelling van De Sauter in het Groeningemuseum in Brugge te zien. Met het zwaartepunt op de Vlaamse Primitieven, toont dit museum een overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst.  
Het Groeningemuseum bezit een ensemble van zes werken van De Sauter, gemaakt tussen 1977 en 1994. De kunstenaar ontwierp zelf de opstelling, die de museumcollectiestukken verenigt met recent werk.


--

12 t/m 17 juni: VOLTA 13 Markthalle Basel


VOLTA 13 BASEL

stand D01

Michael Johansson - installatie
Willy de Sauter - monochromen--

Art Rotterdam - Van Nelle Fabriek

Verheugd te melden dat Galerie Ramakers op de komende 
Art Rotterdam werk zal tonen van

Frank Halmans
Michael Johansson (SE)
Joncquil
Reinoud Oudshoorn
Willy De Sauter (BE)
Jerome Touron (FR)


Standnummer 54

tijdens art rotterdam is de galerie enkel op afspraak geopend 

openingstijden beurs:
Donderdag 9 februari 11 - 19 uur
Vrijdag 10 februari 11 - 21 uur
Zaterdag 11 februari 11 - 19 uur
Zondag 12 februari 11 - 19 uur adres


Van Nellefabriek
Van Nelleweg 1, Rotterdam

-- 

 

Ossip: t/m 2 april 2017 Verbeke Foundation Belgie

VERBEKE FOUNDATION

Voor de wintertentoonstelling Itineris Magna, heeft de Verbeke Foundation het genoegen u uit te nodigen voor een reis langs de werken van Willem Buijs (NL, 1937-2007), Oey Tjeng Sit (NL, 1917-1987), Wim Taciturn (BE 1959 -2014) en Ossip (NL, 1952).

De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot en met 2 april 2017.
-- 


 

PAN Amsterdam 20 november t/m 27 november 2016. Frank Halmans, Ien Lucas, Ossip, Reinoud Oudshoorn, Willy de Sauter, Warffemius

Met werk van:
Ien Lucas 
Ossip 
Reinoud Oudshoorn 
Willy De Sauter 
Warffemius 
Met werk van:

Frank Halmans
Ien Lucas 
Ossip 
Reinoud Oudshoorn 
Willy De Sauter 
Warffemius 


Openingstijden beurs:
Dagelijks geopend van 11.00 - 19.00 uur
Dinsdag 22 november tot 21.00 uur
Donderdag 24 en 27 november tot 18.00 uur
 
Adres:
Europaplein 20
1078 GZ Amsterdam

 
-- 

Hieke Luik, 'Opnieuw. Reset' in Museum Beelden aan Zee t/m 12 februari 2017

Museum Beelden aan Zee toont t/m 12 februari 2017 beelden en tekeningen van Hieke Luik. 4 November wordt de tentoonstelling officieel geopend met een boekpresentatie. Veel van haar werk dat getoond wordt, komt uit particuliere collecties.
Vanaf 16 november start er in de galerie een artist in residence met Hieke Luik.

 

--

Art The Hague 5 t/m 9 oktober

5  oktober t/m 9 oktober 2016

Art The Hague Fokker terminal Binckhorst

Stand 31 toont Galerie Ramakers

o.a. werk van

Hieke Luik
Ien Lucas
Marian Bijlenga
Warffemius
Vittorio Roerade
Ossip
Michel Hoogervorst
Geert Baas

openingstijden beurs

woe 5 oktober (openingsavond) 17 - 22 uur
do 6 oktober 14 - 21 uur
vr 7 oktober 14 - 21 uur
za 8 oktober 11 - 20 uur
zo 9 oktober 11 - 18 uur

lokatie:
Binckhorstlaan 249 Den Haag
Fokker Terminal


--

22 t/m 25 september Amsterdam Drawing

22 t/m 25 september 2016

Amsterdam Drawing

NDSM-Plein naast nr. 28
1033 WB Amsterdam-Noord


Dit jaar doet Galerie Ramakers weer mee met Amsterdam Drawing, beurs voor hedendaagse kunst op papier. 

Met werk van:

Frank Halmans
Mat van der Heijden
Michel Hoogervorst
Hieke Luik
Vittorio Roerade
Warffemius


Tijdens de beurs is de galerie in Den Haag geopend

Donderdag 22 september 11 - 19 uur
Vrijdag 23 september 11 - 19 uur
Zaterdag 24 september 11 - 19 uur
Zondag 25 september 11 - 17 uur


--


25 t/m 29 mei - Amsterdam Art Fair


25 mei t/m 29 mei

de 2e editie vindt plaats op het Museumplein

Stand 18

Galerie Ramakers toont werk van o.a.

Ossip
Reinoud Oudshoorn
Ien Lucas
Sjoerd Buisman
Michel Hoogervorst
Joncquil
Geert Baas

Gelijktijdig met de beurs opent in een bijzonder pand aan de Johannes Vermeerstraat de
tentoonstelling Beeld 2. Als vervolg op de pop-up tentoonstelling Beeld, die tijdens de eerste editie van
de beurs plaats vond op de eerste verdieping van de Citroëngarage, toont Beeld 2 de stand van de
hedendaagse beeldhouwkunst aan de hand van een selectie van sculpturen voorgedragen door de
deelnemende galeries en geselecteerd door Karel Schampers en Joost Declercq.

Verheugd te melden dat Frank Halmans voor BEELD 2 geselecteerd is.  Frank toont zijn sculptuur "Full House".--

deelname PAN Amsterdam 22 november t/m 29 november

22 november t/m 29 november 2015

PAN Amsterdam

De galerie toont recent werk van o.a.

Guido Geelen
Frank Halmans
Yumiko Yoneda
Michel Hoogervorst
Sjoerd Buisman
Warffemius
Ien Lucas
Vittorio Roerade
Tomas Rajlich

Openingstijden beurs:
dagelijks geopend 11 - 19 uur
dinsdag 24 november tot 21 uur
donderdag 26 november en zondag 29 november tot 18 uur

tijdens de beurs is de galerie op reguliere
openingstijden geopend. In de galerie toont Andre Kruysen
een werk in situ + in de voorruimte en serre kleinere sculpturen

--
 

deelname Amsterdam Drawing

Galerie Ramakers neemt van 17 t/m 20 september

deel aan Amsterdam Drawing.

Tekeningen van onder andere:

Michel Hoogervorst
Judith Maria Kleintjes
Pat Andrea
Warffemius

Arie de Groot

Lokatie:
NDSM-werf achter MTV gebouw
Amsterdam-Noord

Openingstijden:
17 sept 11 - 19 uur
18 sept 11 - 22 uur
19 sept 11 - 19 uur
20 sept 11 - 17 uur

--

save the date! 28 juni! opening benefiettentoonstelling Artists for Nepal

Schrijf vast in uw agenda!

benefiettentoonstelling Artists for Nepal

Vooraanstaande kunstenaars in Nederland, die ‘iets’ met Nepal hebben,
hebben zich verenigd in het initiatief Artists for Nepal,
met als doel de beschadigde kunstschatten van Nepal te helpen restaureren

Namen van deelnemende kunstenaars volgen binnenkort op de website.


28 Juni a.s. opening om 15 uur!

15.30 uur introductie
Cas de Stoppelaar (consul van Nepal in Nederland)

15.45 uur openingswoord
De heer J.N.A. van Caldenborgh

--Deelname Amsterdam Art Fair

27 t/m 31 mei 2015

Amsterdam Art Fair in de Citroëngarage


--
Een nieuwe kunstbeurs
“Nu Amsterdam door de heropening van het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum weer het culturele centrum van Nederland is geworden, mag een kwaliteitsbeurs voor hedendaagse kunst niet ontbreken. Ik heb niets tegen andere beurzen, maar ik wil terug naar een Amsterdamse kunstbeurs waar kwaliteit en internationale uitstraling voorop staan en waar zowel de ervaren kunstkenner als de beginnende verzamelaar zich thuis voelt en ontdekkingen doet”, aldus Wim van Krimpen, voormalig directeur van het Gemeentemuseum Den Haag en de Kunsthal Rotterdam alsmede oprichter van de KunstRai in 1984.

Kunsthal Citroën
Deze nieuwe Amsterdamse kunstbeurs zal tussen 27 en 31 mei a.s. plaatsvinden in de Kunsthal Citroën, gevestigd in de voormalige Citroëngarage aan het Stadionplein in Amsterdam. Op uitnodiging van Wim van Krimpen en Francis Boeske, galeriehouder en medeorganisator, zal een 30-tal galeries hieraan deelnemen.

Amsterdam en de kunst
Uit gesprekken met galeriehouders en kunstliefhebbers achtte van Krimpen de tijd rijp voor een nieuwe Amsterdamse kunstbeurs met een eigen karakter: "Mensen moeten weer geraakt worden door wat ze te zien krijgen. In een stad als Amsterdam, met zoveel goede galeries en vooraanstaande kunstmusea en in een tijd waarin een groeiend aantal mensen kunstbeurzen bezoekt, kan en mag Amsterdam Art Fair niet ontbreken.”

--The Solo Project Basel - Sint Jakobshalle

17 t/m 21 juni 2015

Verheugd u te kunnen melden dat de galerie uitgenodigd is om deel te nemen
aan de 8e editie van SOLO project in de St. Jakobshalle in Basel.

Een van de satellietbeurzen die gelijktijdig met
Art Basel gehouden wordt.

deelnemende kunstenaars aan SOLO project:
Ien Lucas - schilderijen
Warffemius - beelden


Ik hoop u te mogen verwelkomen op SOLO projects

Voor toegangskaarten/vipkaarten stuur een berichtje
naar info@galerieramakers.nl.

Openingstijden / lokatie SOLO project:

shuttle bus services zijn aanwezig naar art basel.

private view woensdag 17 juni
10.00 - 12.00 uur
opening woensdag 17 juni
12.00 - 20.00 uur

donderdag t/m zaterdag 18 t/m 20 juni
10.00 - 19 uur

zondag 21 juni
10.00 - 17 uur

--

5 t/m 8 februari 2015

5 t/m 8 februari

Art Rotterdam

in de Van Nelle fabriek

met recent werk van 

Julie Cockburn

Michael Johansson

Guido Geelen

Ossip

Vittorio Roerade 

PAN Amsterdam met werk van o.a. Guido Geelen, herman de vries, Ien Lucas, Yumiko Yoneda

23 november t/m 30 november

PAN Amsterdam

standnummer 111

U bent van harte welkom tijdens de PAN Amsterdam.

Galerie Ramakers toont o.a. werk van

Mary A. Waters
Guido Geelen
Yumiko Yoneda
Warffemius
Eelco Brand
Ton van Kints
Marian Bijlenga
Ossip
herman de vries
Christien Rijnsdorp

Niko de Wit

openingstijden PAN

dagelijks van 11 - 19 uur
27 en 30 november tot 18 uur

speciale avondopenstelling
25 november tot 21 uur

locatie
Amsterdam RAI (hal8)
Europaplein

Tijdens de beurs is de galerie in Den Haag gewoon geopend.
21 november t/m 30 november is er een speciale tentoonstelling van Wang Yichu uit Shanghai te zien.--

Deelname Art The Hague beurs 1 t/m 5 oktober a.s.

1 oktober t/m 5 oktober

Art The Hague
Fokker terminal Binckhorst Den Haag

o.a.
Ton van Kints
Joncquil
Michel Hoogervorst
Warffemius
Vittorio Roerade


Galerie Ramakers nodigt u graag uit voor de 2e editie Art The Hague in de Fokker Terminal op de Binckhorst in Den Haag.

In de hoge hal waar vroeger aan vliegtuigen werd gesleuteld, tonen 40 galeries voor hedendaagse kunst uit Nederland en België werk van hun kunstenaars.

Van 1-5 oktober is een bezoek aan Den Haag meer dan de moeite waard. Het Gemeentemuseum Den Haag, het GEM, het Haags Historisch Museum, Panorama Mesdag, het Volkspaleis, en Art The Hague hebben gezamenlijk een combiticket ontwikkeld.
Bij betalend bezoek aan een van de deelnemende instellingen ontvangt u een speciaal combiticket.
Hiermee krijgt u uitsluitend van 1 t/m 5 oktober gratis toegang bij genoemde instellingen.
Voor sommige tentoonstellingen kan een toeslag gelden.

Meer informatie zie: www.artthehague.nl

U vindt galerie ramakers bij binnenkomst in het midden van de beurs: stand 29. Samen met Galerie Nouvelles Images,
Galerie Helder, Heden en Livingstone Gallery hebben we weer een gezamenlijk blok gevormd.

Openingstijden:
woensdag 1 oktober van 17.00 tot 22.00 uur
donderdag 2 oktober van 14.00 tot 21.00 uur
vrijdag 3 oktober van 14.00 tot 21.00 uur
zaterdag 4 oktober van 11.00 tot 20.00 uur
zondag 5 oktober van 11.00 tot 18.00 uur

Hoop u te mogen verwelkomen een van deze dagen.

De opening is op woensdag 1 oktober a.s van 17 - 22 uur.

Wilt u een entreebewijs ontvangen, mail dan svp naar info@galerieramakers.nl. Dan stuur ik u er graag een toe.

--

Deelname Amsterdam Drawing -NDSM Werf Amsterdam Noord


U bent van harte welkom op de
Amsterdam Drawing beurs.

(kunstbeurs voor origineel werk op papier)


Galerie Ramakers toont onder andere werk van:

Vittorio Roerade
Warffemius
Joncquil
Hieke Luik
Julie Cockburn
Sjoerd Buisman
Mat van der Heijden
Michel Hoogervorst
Ossip

Arie de Groot

openingstijden:
18 - 20 september: 11 - 19 uur
21 september: 11 - 17

adres: NDSM Werf achter MTV Gebouw

tijdens de beurs is de galerie in Den Haag gewoon geopend!


--

Beating around the bush episode 2, Bonnefanten Museum

Beating around the bush 
Episode #2 starring Johan Creten, Pierre Huyghe, Ien Lucas, Rebecca Morris, Lara Schnitger
24.04.2014 – 22.06.2014
Beating around the bush is het tentoonstellingsprogramma waarmee het Bonnefantenmuseum in 2014 op onderzoekende wijze zijn collectie presenteert. In vier episodes zullen zowel de vaste waarden als de 'stille reserve' van de collectie in een dialoog gebracht worden met nieuwe en voorgestelde aankopen. Daarnaast zullen interventies in de vorm van kleine solopresentaties functioneren als spiegels waarin nieuwe inhoudelijke inzichten en perspectieven zich kunnen aandienen. Iedere episode heeft een andere thematische invalshoek waarbij de afzonderlijke kunstenaarspraktijken en de museumverzameling als geheel met omtrekkende bewegingen worden verkend.
In Beating around the bush Episode #2 gaat de aandacht uit naar de wijze waarop verschillende noties van materialiteit, zintuiglijkheid en inhoudelijke betekenis zich in de beeldende kunst tot elkaar kunnen verhouden. Terwijl in Episode #1 de figuratieve beeldtaal overheerste, voert in deze episode abstractie de boventoon. Deze tentoonstelling laat zien hoe kunstenaars zich oriënteren op fundamentele esthetische aspecten van vorm, kleur, materiaal, volume, licht en geluid, en hoe de daaruit voortvloeiende kunstwerken zich kunnen manifesteren als voertuigen van verbeelding, mentale verdieping en zelfs kritiek.
Beating around the bush Episode #2

t/m 22 juni a.s.

starring Johan Creten, Pierre Huyghe, Ien Lucas, Rebecca Morris, Lara Schnitger


Beating around the bush is het tentoonstellingsprogramma waarmee het Bonnefantenmuseum in 2014 op onderzoekende wijze zijn collectie presenteert. In vier episodes zullen zowel de vaste waarden als de 'stille reserve' van de collectie in een dialoog gebracht worden met nieuwe en voorgestelde aankopen. Daarnaast zullen interventies in de vorm van kleine solopresentaties functioneren als spiegels waarin nieuwe inhoudelijke inzichten en perspectieven zich kunnen aandienen. Iedere episode heeft een andere thematische invalshoek waarbij de afzonderlijke kunstenaarspraktijken en de museumverzameling als geheel met omtrekkende bewegingen worden verkend.In Beating around the bush Episode #2 gaat de aandacht uit naar de wijze waarop verschillende noties van materialiteit, zintuiglijkheid en inhoudelijke betekenis zich in de beeldende kunst tot elkaar kunnen verhouden. Terwijl in Episode #1 de figuratieve beeldtaal overheerste, voert in deze episode abstractie de boventoon. Deze tentoonstelling laat zien hoe kunstenaars zich oriënteren op fundamentele esthetische aspecten van vorm, kleur, materiaal, volume, licht en geluid, en hoe de daaruit voortvloeiende kunstwerken zich kunnen manifesteren als voertuigen van verbeelding, mentale verdieping en zelfs kritiek.

Verder:
Tony Cragg, Johan Creten, István Csákány, René Daniëls, Richard Deacon, Jan Dibbets, Bob Eikelboom, Guido Geelen, Mary Heilmann, Camille Henrot, Pierre Huyghe, Gary Hume, Suchan Kinoshita, Ien Lucas, Marijn van Kreij, Sol LeWitt, Mark Manders, Rebecca Morris, Chaim van Luit, Robert Mangold, Katja Mater, Lei Molin, Hermann Nitsch, Navid Nuur, Laura Owens, Antonietta Peeters, Robert Ryman, Lara Schnitger, Richard Serra, Peter Struycken, Joëlle Tuerlinckx, Sanne Vaassen, Evi Vingerling. 

Bonnefantenmuseum Maastricht
Avenue Ceramique 250
www.bonnefantenmuseum.nl

-- 

Natuurkracht - met o.a. mat van der Heijden, Warffemius, Klaus Baumgartner, Sjoerd Buisman

CODA Museum presenteert van 2 mei tot en met 7 september 2014 een grote zomertentoonstelling met de titel Natuurkracht – beeldende kunst en sieraden geïnspireerd door bomen en bos. CODA directeur Carin Reinders heeft samen met gastcurator Ward Schrijver een zeer diverse tentoonstelling samengesteld met werk van 34 kunstenaars. Reinventing Nature, een retrospectief van sieraden van Terhi Tolvanen dat eveneens geïnspireerd is op het thema natuur, maakt onderdeel uit van deze tentoonstelling.
De tentoonstelling Natuurkracht biedt een brede selectie werken die de natuur als uitgangspunt of thema hebben. Het getoonde werk is in Nederland of door Nederlandse kunstenaars gemaakt in de afgelopen drie decennia, waarbij de nadruk ligt op het afgelopen decennium. Zowel de poëtische, esthetische als metaforische en beladen aspecten van het thema komen aan de orde. Daarnaast is gekozen voor een grote diversiteit aan media. Deze tentoonstelling combineert schilderijen, tekeningen, sculpturen, installaties, fotografie en sieraden. Het sieraad als zelfstandig, artistiek medium – een van de speerpunten van het collectiebeleid van CODA – is aanwezig in een retrospectief van de Finse kunstenaar Terhi Tolvanen. Dit retrospectief draagt de titel Reinventing Nature en maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Natuurkracht. 
CODA Museum presenteert van 2 mei tot en met 7 september 2014 een grote zomertentoonstelling met de titel Natuurkracht – beeldende kunst en sieraden geïnspireerd door bomen en bos.

CODA directeur Carin Reinders heeft samen met gastcurator Ward Schrijver een zeer diverse tentoonstelling samengesteld met werk van 34 kunstenaars. Reinventing Nature, een retrospectief van sieraden van Terhi Tolvanen dat eveneens geïnspireerd is op het thema natuur, maakt onderdeel uit van deze tentoonstelling.

De tentoonstelling Natuurkracht biedt een brede selectie werken die de natuur als uitgangspunt of thema hebben. Het getoonde werk is in Nederland of door Nederlandse kunstenaars gemaakt in de afgelopen drie decennia, waarbij de nadruk ligt op het afgelopen decennium. Zowel de poëtische, esthetische als metaforische en beladen aspecten van het thema komen aan de orde. Daarnaast is gekozen voor een grote diversiteit aan media. Deze tentoonstelling combineert schilderijen, tekeningen, sculpturen, installaties, fotografie en sieraden. Het sieraad als zelfstandig, artistiek medium – een van de speerpunten van het collectiebeleid van CODA – is aanwezig in een retrospectief van de Finse kunstenaar Terhi Tolvanen. Dit retrospectief draagt de titel Reinventing Nature en maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Natuurkracht. 

Met o.a. Mat van der Heijden, Klaus Baumgärtner, Warffemius, Sjoerd Buisman.


-- 

Judith Maria Kleintjes - Das Haar in der Kunst - Groep


21 september t/m 12 januari 2014


Judith Maria Kleintjes

Judith Maria Kleintjes toont haar werk in bijzondere tentoonstelling
Das Haar in der Kunst.

Er zullen meesterwerken te zien zijn uit de collectie van Ludwig.
Van oude meesters tot Warhol, van Tilman tot Cindy Sherman.
Haar werk is in goed gezelschap.

Meer info op www.ludwiggalerie.de

--

In memoriam Klaus Baumgärtnerbeeldend kunstenaar Klaus Baumgärtner is 16 augustus jl in Frankrijk overleden aan een hartstilstand.
De in Duitsland geboren Baumgärtner maakte, foto's, objecen en collages. Zijn stijl is te omschrijven als minimalistisch en gebaseerd op natuurlijke vormen. Hij exposeerde onder andere regelmatig bij Galerie Ramakers, Galerie Hufschmidt in Zürich en S en H. de Buck Galerie in België

Tevens ontwierp Klaus boekomslagen en ontving hij daarvoor meerdere keren de prijs voor het "best verzorgde boek".
Hij was tot zijn pensioen in april verbonden aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag als docent beeldende kunst en grafische vormgeving. Klaus Baumgärtner is in Frankrijk begraven.

We wensen de familie van Klaus alle sterkte met het verlies van zo'n lieve man en groot
kunstenaar.

--

Sjoerd Buisman - retrospectivet/m 30 junieen prachtig overzicht van Sjoerd Buisman zijn tekeningen/sculpturen
is nog t/m 30 juni in het CODA Museum Apeldoorn te zien. 

--