Galerie Ramakers

Galerie Ramakers opende in 1994 haar deuren en is sinds 1998 gehuisvest in een negentiende eeuws grachtenpand aan de Toussaintkade in het centrum van Den Haag (tegenover de Koninklijke Stallen en de Paleistuin). De vloeroppervlakte bedraagt 180 m2 en aangrenzend ligt een strak vormgegeven tuin speciaal bestemd voor het tonen van sculpturen.

Galerie Ramakers organiseert per jaar acht tentoonstellingen. Zij werkt met een vaste kern van bekende en minder bekende kunstenaars (nationaal en internationaal) die regelmatig te zien zijn in een solo-, duo- of groepstentoonstelling. Ook maakt de galerie jaarlijks twee thematische tentoonstellingen.

In 2006 is de galerie begonnen met een nieuw concept. Hierbij treedt een verzamelaar van de galerie op als curator en componeert hij zijn ideale tentoonstelling met zijn eigen favoriete kunstenaars. Begin 2007 heeft de bekende beeldend kunstenaar/collectioneur Lucassen deze serie geopend.

In de loop van de voorbije 22 jaar heeft de galerie in een reeks tentoonstellingen een aantal boeiende thema’s behandeld, zoals de cirkel, the portrait gallery, rasters, monochromen, witte werken.

Ook neemt galerie ramakers jaarlijks deel aan Art Rotterdam, Amsterdam Art Fair en sinds 2007 ook aan de PAN Amsterdam. Verder vinden er regelmatig uitwisselingen plaats met de Parijse Galerie La Ferronnerie.

De voorliefde en specialisatie van de galerie ligt over het algemeen bij werk met een ingetogen karakter, zoals dat van Tomas Rajlich, Johan Meijerink, Fons Brasser, Ton van Kints, Albert Verkade, Arie de Groot, Jan van Munster. Ook speelt het thema natuur een belangrijke rol zoals bij het werk van Sjoerd Buisman, Michel Hoogervorst, Klaus Baumgärtner, Warffemius, Mat van der Heijden en Hieke Luik. Een andere liefde is het surreële werk van kunstenaars als Ossip, Brecht, Pat Andrea, Joncquil en Vittorio Roerade.

<