Current exhibition


8 september t/m 6 oktober 2019


D.D. Trans

EN PASSANT

solo tentoonstelling

Nadat afgelopen februari D.D. Trans (pseudoniem Frank Tuytschaever 1963) zijn debuut maakte in Nederland tijdens Art Rotterdam, krijgt hij nu zijn eerste solo tentoonstelling bij galerie Ramakers. Van 8 september t/m 6 oktober laat de Belgische visueel kunstenaar een serie zien van zijn transformatie van dagelijkse voorwerpen tot lichtvoetige kunstwerken. Bij nadere beschouwing echter zijn ook weemoed en melancholie te vinden. De subtiele veranderingen die D.D. Trans toepast roepen suggesties op die voortkomen uit de Belgische traditie van het surrealisme, gepaard met humor en poëzie.

Na een ‘break’ van 10 jaar uit het kunstcircuit, toont D.D. Trans sinds 2014 in zijn tentoonstellingen oud en nieuw werk door elkaar, zonder hiërarchie of onderscheid. Zijn minimalistisch werk wordt vaak poëtisch genoemd, hoewel er steeds een duister kantje aan kleeft. De duistere kant is volgens hem de laatste jaren gegroeid, al zal het de toeschouwer niet meteen opvallen als je zijn laatste werken bekijkt. Want het oogt nu veel frisser dan vroeger en wordt plastic materiaal vaak gebruikt als een soort klei, dat je kan bewerken en smelten. Toevallig is er vandaag de dag aversie tegen het gebruik van plastic, een materiaal dat achteloos wordt weggegooid.

“Als dat binnenkort niet meer voorhanden is, herinnert mijn werk aan een bepaalde periode dat het nog wel verkrijgbaar was’.

Wat kunnen we verwachten in de galerie?

In de grote lege ruimte van de galerie, met zijn witte muren, heeft D.D. Trans geen voor opgezet plan uitgewerkt. Het spelen met de lege ruimte vindt hij belangrijk, aangezien de afzonderlijke werken, hoe groot of klein deze ook mogen zijn, het best solitair tot hun recht komen.


--