Current exhibition31 oktober t/m 13 december 2020


Bob Bonies 
Cor van Dijk


schilderijen, beelden

openstellings weekend
zaterdag 31 oktober 13 - 17.30 uur
zondag 1  november 13 - 17.30 uur
in   aanwezigheid  van  de   kunstenaars --

Het werk van Bob Bonies (1937) voegt zich in de opvattingen van de Russische constructivisten, Bauhaus en de Stijl. De essentie in het werk van Bonies is een evenwichtige en strikte ordening van concrete beeldende elementen: vorm (geometrische vormen), maat en kleur (primaire kleuren + groen en wit). Bonies is in Nederland een van de pioniers van een nieuwe, rationeel denkende, generatie kunstenaars die zich rond 1960, na de expressionistische periode van Cobra, manifesteerde.

De stalen sculpturen van Cor van Dijk (1952) zijn strak en geometrisch van vorm. Van Dijks sculpturen zijn opgebouwd uit losse, precies passende delen van massief staal. Deze delen worden gesneden uit platen staal die variëren in dikte afhankelijk van het te realiseren concept. Door de diktemaat van de staalplaat als een maat in de sculptuur te gebruiken blijft de walshuid intact.

 in verband met de COVID maatregelen (maximaal 15 personen 1,5 meter) organiseert de galerie ditmaal een openstellings weekend (geen opening). U bent van harte welkom te komen kijken. Bob, Cor en ik zien uit naar uw komst. Uiteraard bent u na dat weekend, iedere donderdag t/m zondag en op afspraak, ook welkom.


--