Current exhibition


28 mei t/m 2 juli 2017


Guess things happen that way
Michel Hoogervorst 


Guess Things Happen That Way is een tentoonstelling op twee locaties: in het atelier van Michel Hoogervorst en in de galerie. In de galerie worden schilderijen en tekeningen getoond uit diverse periodes. Op het atelier heeft Michel een serie van vijf wandschilderingen gemaakt, waarvan de laatste (wandschildering) te bewonderen zal zijn. De tentoonstelling is de uitkomst van een onderzoek dat Hoogervorst deed tussen december 2016 en mei 2017 naar wat een werk doet in en met een ruimte. Voor de serie muurschilderingen liet hij zich inspireren door de sfeer en maatvoering van de omgeving. Uit de muurschilderingen zijn vervolgens schilderijen en tekeningen voortgekomen die een relatie met elkaar en de ruimte aan gaan.

 

Tijdens de opening op zondag 28 mei, wordt ook het gelijknamige boek gepresenteerd dat inzicht geeft in verschillende stadia van het werkproces en de gelaagdheid van zijn werk toont. De vier ensembles die Hoogervorst eerder in zijn atelier maakte, zijn hierin ook opgenomen.

U bent van harte welkom op de opening zondag 28 mei van 15 - 17 uur. Om 15.30 opent filosoof en schrijver Gijsbert Dijker de tentoonstelling.


In de weekeinden is ook het atelier van Michel te bezichtigen:

openingstijden atelier
zaterdag en zondag van 13 - 17 uur 
en op afspraak
adres atelier
Van Speijkstraat 158
2518 GH Den Haag
--

--Guess Things Happen That Way
<