Upcoming exhibitions


9 april t/m 14 mei 2017

Willy De Sauter
een keuze uit het oeuvre


Galerie Ramakers is trots dat ze in 2016 de Belgische kunstenaar Willy De Sauter heeft mogen toevoegen aan haar stal van kunstenaars. De Sauters kunstpraktijk is een voortzetting van een rijke traditie waarbij kunst een vehicel is van een abstracte weergave van de werkelijkheid. Zijn beeldtaal kan omschreven worden als een abstractie van vormen uit de natuur en cultuur, en dan met name de architectuur. Het nauwkeurig observeren van gebouwen, monumenten en foto’s zijn vaak een startpunt voor De Sauters vertaling van een bestaande vorm naar een abstracte representatie. Voor deze eerste solotentoonstelling in de galerie is er een spannende selectie uit zijn atelier in Tielt gemaakt.

Op zondag 9 april wordt de tentoonstelling geopend door verzamelaar Joop van Caldenborgh.--

17 mei t/m 21 mei 2017

Amsterdam Art Fair

Galerie Ramakers neemt ook dit jaar weer deel aan de Amsterdam Art Fair.

Vanaf 17 mei nemen 50 van de beste galeries van Nederland hun intrek in deze tijdelijke locatie, voor de gelegenheid omgedoopt tot Kunsthal Koper, om vijf dagen lang de nieuwste werken te tonen van de meest spraakmakende kunstenaars van dit moment.

Stand 28

Ossip - assemblages
Michel Hoogervorst - tekeningen en schilderijen


Openingstijden beurs:
Woensdag 17 mei 18 – 21 uur
Donderdag 18 mei 11 – 19 uur
Vrijdag 19 mei 11 – 21 uur
Zaterdag 20 mei 11 – 19 uur
Zondag 21 mei 11 – 17 uur
Openingstijden beurs:
Woensdag 17 mei 18 – 21 uur
Donderdag 18 mei 11 – 19 uur
Vrijdag 19 mei 11 – 21 uur
Zaterdag 20 mei 11 – 19 uur
Zondag 21 mei 11 – 17 uur

--
28 mei t/m 2 juli 2017


Guess Things Happen That Way
Michel Hoogervorst 


Guess Things Happen That Way is een tentoonstelling op twee locaties: in het atelier van Michel Hoogervorst en in de galerie. In de galerie worden schilderijen en tekeningen getoond uit diverse periodes. Op het atelier heeft Michel een serie van vijf wandschilderingen gemaakt, waarvan de laatste (wandschildering) te bewonderen zal zijn. De tentoonstelling is de uitkomst van een onderzoek dat Hoogervorst deed tussen december 2016 en mei 2017 naar wat een werk doet in en met een ruimte. Voor de serie muurschilderingen liet hij zich inspireren door de sfeer en maatvoering van de omgeving. Uit de muurschilderingen zijn vervolgens schilderijen en tekeningen voortgekomen die een relatie met elkaar en de ruimte aan gaan.

 

Tijdens de opening op zondag 28 mei, wordt ook het gelijknamige boek gepresenteerd dat inzicht geeft in verschillende stadia van het werkproces en de gelaagdheid van zijn werk toont. De vier ensembles die Hoogervorst eerder in zijn atelier maakte, zijn hierin ook opgenomen.

U bent van harte welkom op de opening zondag 28 mei van 15 - 17 uur. 

 
--

--Guess Things Happen That Way